SpeedSkatingNews [.info]

Alles zum Eisschnelllauf - Neuigkeiten und Ergebnisse

Schaatsseizoen 2013-2014

Autor: SSN Sunday, October 12th, 2014 Nicht kommentiert Unter: Eisschnelllauf

De 42ste Schaatsseizoen: een hoogstandje !

Na een jaar met zulke ongedachte schaatssuccessen, vooral Olympische natuurlijk, kan een 42ste schaatsjaarboek niet uitblijven. De Stichting Schaatsseizoen presenteert aan het eind van deze maand het boek dat overal bekend staat als ‘dé jaarlijkse schaatsbijbel’. Er gebeurde zoveel, dat de viermans-redactie ditmaal liefst 432 pagina’s nodig had om alle gebeurtenissen vast te leggen. In woorden, in cijfers en met heel veel foto’s. En dat allemaal fullcolour !

SCHAATSSEIZOEN 2013-2014 (jaargang 42)

Centraal in deze editie staan de onvergetelijke dagen in Sotsji met die Olympische recordoogst. Maar er wordt ook teruggeblikt op de weg ernaar toe, in het bijzonder op dat schitterende KNSB Kwalificatie Toernooi (KKT). In het Sotsji-hoofdstuk staan –dank zij de bereidwillige medewerking van diverse fotografen- foto’s die u nog nergens anders tegenkwam. Evenals in voorgaande jaargangen bevat dit boek volledige informatie over de Nederlandse kampioenschappen langebaan (met complete uitslagen van KPN NK afstanden tot en met de KPN NK sprint & allround op de ‘Coolste Baan van Nederland’); de NK’s voor junioren en masters; de internationale titeltoernooien (Essent ISU EK, Essent ISU WK sprint, Essent ISU WK allround en Essent WK junioren); het World Cup-circuit; de kampioenschappen in het buitenland en de nationale en internationale klassiekers. Plus alle informatie over marathon, kortebaan, supersprint en een boeiend shorttrack-seizoen.

De cijferaars kunnen weer rekenen op de traditionele seizoen- en aller-tijden-lijsten. Maar ‘Schaatsseizoen’ is méér dan een cijfer- en statistisch boek. Neem bijv. de doorlopende Kroniek. Verdeeld over zeven afleveringen verslaat, c.q. becommentarieert de Schaatsseizoen–redactie allerhande gebeurtenissen in het nationale én internationale schaatswereldje. Met ook daarin verrassend fotomateriaal, her en der uit diverse schaatslanden. En in het bekende en rijk geïllustreerde hoofdstuk Paspoort staan weer de korte biografieën van nationale en internationale langebaantoppers, ditmaal met diverse nieuwe namen.

Ook deze keer worden de lezers op enkele boeiende stukjes schaatshistorie onthaald. Wie heeft eigenlijk de naam Thialf bedacht, maar vooral: door wie liet de eerste naamgever van de ijsvereniging in Heerenveen zich inspireren? Interessant is ook het verhaal over die bakker in het Friese Jorwerd die al voor de oorlog verzot was op de langebaansport en zijn dorp in de jaren vijftig een ‘regionale klassieker’ bezorgde.

Als gids voor het nieuwe seizoen bevat deze 42ste editie geactualiseerde gegevens over wereld- en Nederlandse records; de baanrecords; samenstelling van de schaatsploegen; de wedstrijdkalender, enzovoorts.

‘Schaatsseizoen’ mag u dus niet missen! Alleen is ditmaal door de gewijzigde SEPA-regeling geen automatische incasso mogelijk en kan het boek niet digitaal via de site worden besteld. Maar de redactie van Schaatsseizoen komt wél met een speciale aanbieding.

Het boek Schaatsseizoen 2013-2014 kost tot 1 december a.s. slechts € 20,– (incl. verzendkosten). Daarna wordt de prijs verhoogd tot 22 euro. Wie wil profiteren van dit goedkope aanbod, kan het boek vanaf nu bestellen door het overmaken van 20 euro op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 3414 05 t.n.v. Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Verzocht wordt bij de mededelingen aan te geven: ‘jaargang 42’. Ook een dringend verzoek om daar het eigen adres te vermelden, aangezien die gegevens maar al te vaak bij de overboeking ontbreken. Volgens de planning van dit moment wordt het boek eind oktober/begin november franco -dus zonder extra verzendkosten- toegestuurd.

STICHTING SCHAATSSEIZOEN
Fonejacht 6, 9204 KN Drachten – tel. (0512) 545732
E-mail: hedman-bijlsma@planet.nl
nol.terwindt@ziggo.nl

Comments are closed.